търсене в материали:
 
подреди по:
Списък материали
публикувани: 3489
пишат се: 152 нови
Всички категории
Типове материали
ТОП броячи
име:

парола:забравена парола >>

регистрирайте се >>

наши приятели:

туристическо дружество "Ореляк"

Планинарски форум

Чудотворните рецепти на баба Ванга!
информация от Здраве
публикувано от: maxkor, Дмитрий

дата: 2004-02-21 04:48:23
показвания: 13474

ПРОЩАЛНО ЗА ВАНГА !

АЗБУЧНИК НА ЗДРАВЕТО - http://www.maxkor.net/vanga/

Ванга си отиде!
Всъщност тя се завърна при себе си В Светлината!
Пророчицата, Която живя живота на мъченица, остана завинаги в сърцето на човешката болка - Светица.
Няма думи, изречени от простосмъртен, достойни за Ван-га! Каквото и както и да се каже, ще бъде само думи, които трудно ще покрият духовното пространство и драматична-та мисия на Пророчицата.
Ванга е от онези велики самотници, които принадлежат на Вселената. Тя беше Вестител на нейната светлина и доброта. Пратеник, който биеше тревожните камбани на човечеството за неговото спасение. Съдбата я беше дарила с онова вътрешно зрение, с което идват само хората с важна и голя-ма мисия за човечеството. Изпитанията я бяха избрали за тежък кръст и дълъг път. А времето я направи свидетел на Началото и Края, на това, което е било, и на това, което ще бъде. Един свидетел, който лекуваше времето и хората с човешко сърце и милостива дума.
Мъртвите идваха при Ванга и си отиваха така, както стотиците, хилядите живи идваха с раните си, оставяха и за утеха мъката си и отнасяха със себе си сетните сили на Пророчицата.
Ванга си отиде, без да и бъдат спестени болките и изпитанията на простосмъртните. крехкото човешко тяло, из-морено и наранено от свои и чужди, дълги години Живяло с тежката мисия на Спасител, най-после се раздели с нея и освободи изстрадалата и душа, за да остане Винаги при нас. тя е тук - сляла се с трепета на въздуха, с топлите изпарения на изворите, с лястовичките, свили гнездо в Храма, с мъждукащите пламъчета на свещичките - като душите на хора, с изстраданата благодарност на тези, Които до Вчера чакаха пред портичката В Рупите, а последната нощ изкараха В бдение пред мощите на Светицата.
И накрая - Венецът на мисията - Храмът.
Животът на Ванга сам по себе си беше един храм на спасението, изграждан В дългите дни и години от една болна и изморена, огорчена и неразбрана, Великодушна, мъдра и сниз-ходително - добродушна Ванга, която благославяше кръщелниците, напътстваше безпътните и даваше сили на слабите.
Един храм, на който вратите бяха отворени за всички - и за бедния, и за богатия, и за малкия, и за големия, и за прос-тия, и за образования - един храм, Който извиси и изравни хората пред съда на съдбата.
Ванга изстрада като знак на живота и смисъл на Мисия-та си белия Храм. А в истинския храм Винаги живее душата на неговия създател. Роден от нейните мъки и Вярата на хората - Храмът Вече разговаря с Бога и Вселената. • "търсещите път и спасение тръгнаха Към Храма!
„Ванга е храмът и храмът е Ванга" - изрече пророчицата.
И Когато всичко е загубено, и когато последната надежда ни е напуснала - остава Ванга!

Прощавай, лельо Ванге!
Светлин Русев 13 август 1996 г.
м. Рупите - Петрич .публикувано от: Дмитрий
дата: 2004-02-21 04:48:23

източник: Светлин Русев
hosted by E-PSYLON